Meiltä on usein ja jo vuosien ajan tiedusteltu tätä samaa yhtä asiaa, olemmeko olleet Suomen ensimmäinen Pihakirppis-palvelu.

Pihakirppis.fi on Suomen ensimmäinen pihakirppis -palvelu.

Useasti olemme pihakirppisläisiltä kuulleet, että Pihakirppistoiminta olisi ideoitu vasta vuonna 2012, koska sellaista palvelua ei ole kuulemma Suomessa ollut aiemmin.

Valtakunnallinen pihakirppis.fi palvelu on kyllä löytynyt erittäin helposti Google-ykkösenä jo vuotta aiemmin, eli vuoden 2011 kevät-talvella, jolloin nykyisen laajuinen sivusto julkaistiin. Samalta keväältä ovat myös ensimmäiset palvelun käyttäjätkin. Samaisena vuonna pihakirppis oli facebookissakin, ja erittäin helposti löydettävissä facebook.com/pihakirppis. Myös kaikista virallisista yritystietojärjestelmistä pihakippistoiminta on löytynyt samaan aikaan, joten mukavan helposti kuluttajat ovatkin pihakirppis-sivustolle löytäneet.

Sivuillamme kaikki tahot saavat ilmaiseksi ilmoittaa omista kirppiksistään sekä hakea näitä kirppistapahtumia valtakunnallisesti. Tämä toimintamuoto on itse rakennettu Suomen erilaisiin olosuhteisiin soveltuvaksi, vaikka malleja tuollekin kentälle löytyy varmasti maailmalta.
Pihakirppis.fi -sivuilta löytää kaiken lisäksi paljon tietoa kirppiksen järjestämistä varten. Tämä tietopankki on ollut toiminnassa koko pihakirppistoiminnan alusta alkaen, ollen tukena yksityisille henkilöille, taloyhtiöille sekä pihakirppistapahtumille. Myös eri viranomaisille tämä on ollut mieluisa palvelu, koska kaikki tämä perusinformaatio löytyy yhden palvelun alta ja vähentää siten yksittäisten kyselyjen määrää näiden kirppisasioiden osalta.

Tärkeintä on kuitenkin ekologisuus, ihmisten oma halu kierrättää ja se että omia käytettyjä tavaroita pystytään kätevästi itse myymään ja ostamaan pientä korvausta vastaan. Se on upeinta ja tärkeintä kaikessa!

Onko teidän pihakirppistoiminta Suomessa kehitetty?

Niin mielellään kuin tähän vastaisi KYLLÄ, niin ”valitettavasti” pihakirppistoiminta on ikivanha ja kansainvälinen tapa myydä ja ostaa käytettyjä tavaroita ”pihoilla ja toreilla”. Pihakirppistoiminnan ympärille on rakennettu vuosikymmeniä mitä erilaisimpia tapahtumia, joten tämänkaltainen toiminta ei siis ole valitettavasti meidän tai suomalaisten keksintö. Suomessakin pihakirppiksiä on järjestetty jo pitkän tovin ennen pihakirppis.fi palvelua.

Miksi Pihakirppis –sivusto?

Pihakirppis -sivusto pohjautuu omiin kansainvälisiin kokemuksiin pihakirppistoiminnasta aina 1980-luvulta saakka. Sen kokemuksen ja näkemyksen kasaaminen kuluttajille helppokäyttöiseksi ja kattavaksi pihakirppistoiminnan tietopankki- ja ilmoitussivustoksi Suomeen oli tämän ymmärryksen pohjalta selkeä tavoite. Toiminnan yhdistäminen suomalaiseen kulttuuriin soveltuvaksi oli v. 2010-2011 haastavaa mm. siksi koska Suomessa on paljon kerrostaloasumista, toisin kuin esim. Australiassa,  Pohjois-Amerikassa tai Uudessa-Seelannissa. Myös lupakäytännöt pitkälle tästä johtuen olivat Suomessa aika lailla erilaiset.

Jo vuosina 2009-2010 netistä löytyi paljonkin yksittäisiä keskusteluja pihakirppiksen ympäriltä, muttei useinkaan oikeita ja selkeitä vastauksia, vaan enemmänkin ”kuka tietää?” ja  ”musta tuntuu” fiiliksiä.  Selvitimme kaikilta asiaan jollain tavalla yhdistyviltä viranomaisilta jo vuosina 2010-2011 tarkentavat sekä selkeät tiedot julkaistavaa pihakirppis-sivustoa ja ohjeistusta varten. Keräsimme tiedot sivuillemme kaikille ilmaiseksi luettavaksi ja päivitämme niitä kun asiat joltain osin muuttuvat ja tulevat tietoomme.

Panostuksemme sivustoon on ollut omaehtoinen, emme ole hakeneet toiminalle tukea miltään taholta. Pihakirppis.fi -toiminta ei ole myöskään anonut/pyytänyt yhteiskunnallista rahaa toiminnalleen. Pihakirppis.fi on tuottanut nämä kohdennetut sivut kirppisten järjestäjien tueksi, ollen samalla heidän oma ilmainen ilmoitussivusto. Sivusto toimii myös kirppisasiakkaiden ja -kävijöiden erinomaisena kirppistapahtumien hakukoneena.

Hivenen kehityshistoriaa toiminnan alkutaipaleilta: Pihakirppis.fi rek. v. 2009, Suomen Pihakirppis™ on rekisteröity kaupparekisteriin vuonna 2010 (toimialanaan kirpputorien, tapahtumien tuottaminen, järjestäminen ja ylläpitäminen sekä Internet hakupalveluiden tuottaminen), tavaramerkki Pihakirppis.fi – Tavarat Rahaksi® myönnetty 2011 ja mikä hienointa, niin maaliskuussa 2011 julkaistiin nämä pihakirppis-sivut kaikille avoimeksi palveluksi pitkien työvaiheiden jälkeen. Facebook-sivumme (facebook.com/pihakirppis) avattiin nekin jo toukokuussa 2011 pihakirppis.fi sivujemme tueksi informaatiota, kuvia ja videoita varten.

Kymmenet tuhannet suomalaiset käyttäjät eivät ole varmasti väärässä, kiitos Teille lukemattomista yhteydenotoista ja tuestanne tälle toiminnallemme!

Hauskoja ja antoisia kirppistelyjä kaikille teille.

  Pihakirppistiimi

 

 

 

Pihakirppistoiminta on erittäin edullinen, mielenkiintoinen, houkuttava ja koukuttava tapa myydä tavaroita ja ansaita käteistä rahaa - heti. Pihakirppis on myös helppo ja erinomainen tapa ostaa edullisesti hyviä tuotteita suoraan omistajalta ilman välikäsiä.

Pihakirppis.fi on täysin kotimainen hakukone ja ilmoituspaikka. Sivuiltamme löytyy kattava tietopaketti oman pihakirppiksen järjestämistäsi varten. Täältä löytyy myös paljon vinkkejä ja linkkejä onnistuneen pihakirppistapahtumasi tueksi. Pihakirppis on jokaisen kansalaisen ja yhteisön mahdollisuus myydä ja ostaa käytettyjä tuotteita sopivalla hinnalla.

 

 

 

Täältä löydät enemmän tietoa erilaisista ja merkittävistä pihakirppiksistä ja pihakirppistapahtumista, joiden järjestävät ovat panostaneet omaan pihakirppistapahtumaansa erityisellä tavalla ja ansainneet lisätilaa kertoaksemme heidän menestyksestään...

 

 

Pihakirppiksen kuvia ja videoita on kerätty facebook.com/pihakirppis –sivuillemme, jossa kuvat ovat vapaasti katsottavissa ilman kirjautumista.